Bonny B

Hakalan Anne on hoitanut viimeisten vuosien aikana hevosiani, jotka ovat saaneet valtavasti apua shiatsusta.

bonnyb2014_web

Hevosiani, joilla olen kilpaillut kouluratsastuksessa, on hoidettu erityisesti kisakausilla säännöllisesti. Shiatsu on vaikuttanut hevosiini eri tavoin. Esimerkiksi vanhempi mecklenburgtammani Mausie muuttui liikkeiltään elastisemmaksi ja ennen kaikkea mieleltään tasapainoisemmaksi. Tamma kiintyi Anneen niin, että tuli mustasukkaiseksi karsinassaan, jos se näki Annen hoitavan toista hevosta.

Nykyinen nuori saksanratsuponitammani Bonny B on ollut Annen asiakkaan siitä lähtien, kun hain sen Suomeen syksyllä 2012. Bonny osoittautui pian tulonsa jälkeen hyvin allergiseksi ja Anne lievitti sen oireita ennen siedätyshoitojen aloitusta. Kisakausien aikana shiatsuhoidoilla on tasoitettu Bonnyn kiimaoireita, lisätty energiaa ja huolehdittu lihasten ja aineenvaihdunnan hyvinvoinnista. Olen huomannut, että shiatsuhoito muutama päivä ennen kilpailuja antaa parhaimman hyödyn kilpailutilanteessa.

Tyytyväisen ja kivuttoman hevosen lisäksi kaikkein arvokkainta shiatsuhoidossa on Annen tarkkanäköinen analyysi Bonnyn kireyksistä, kivuista ja niiden mahdollisista aiheuttajista. Hiekan syönti, epäsopivat varusteet ja liian kova treenikausi ovat paljastuneet shiatsuhoitojen kautta, kun olemme Annen kanssa miettineet syitä Bonnyn käyttäytymiseen. Olen hyvin kiitollinen, että nämä epäkohdat ovat löytyneet ennen kuin tilanne on päässyt pahaksi ja ongelma vakavaksi.

Mari Varonen Jyväskylästä