Hevosshiatsu

Kokonaisvaltaista hoitoa – tasapainoa ja hyvää oloa hevosellesi

Hevosshiatsu on luonnonmukainen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Lempeä käsittely tehdään käsin vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Hoidon myötä keho ja mieli avautuvat ja lopputuloksena on hyvinvoiva ja levollinen hevonen. Kirjaimellisesti sana ”Shi-atsu” tarkoittaa sormilla painelua. Shiatsun erilaiset käsin tehtävät painelu- ja venytystekniikat rentouttavat lihaksia ja sitä kautta auttavat verenkierto- ja lymfajärjestelmän toimintaa fyysisellä tasolla. Shiatsu vaikuttaa siis kehon kaikkiin järjestelmiin ja samalla alentaa psyykkistä stressiä. Sen lisäksi että shiatsu vaikuttaa hevoseen kokonaisvaltaisesti, shiatsun periaatteena on etsiä syitä ongelmiin pelkän oireiden hoitamisen sijaan.

Hevosshiatsu on kehittynyt käyttäen tuntemusta ihmisshiatsusta yhdistäen siihen hevosille annetun akupunktion tietotaitoa. Shiatsutekniikka sisältää pehmeää painelua sormin, kämmenin ja peukaloin – jalkojen venytyksiä ja pyörittelyjä unohtamatta. Hoidettavan alueen valinta perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteisiin – itämaiseen diagnoosiin. Akupunktiossa pisteet, joihin neulat asetellaan, sijaitsevat meridiaaneilla (energiakanavilla). Näitä samoja pisteitä käsitellään shiatsuhoidon aikana, ilman neuloja. Tarkoituksena on muuttaa energian kulkua meridiaaneilla avaamalla tiukat, kipeät alueet. Se on energian tasapainottamista, mikä kiinalaisessa lääketieteessä edistää hyvinvointia.

Hevoset reagoivat shiatsuun yleensä oikein hyvin, onhan kosketus niille luonnollinen tapa kommunikoida. Hoidettaessa hevosta palaute on aina todella vilpitöntä, jokaisen kosketuksen ollessa tarkkaan harkittu.

Hevosshiatsu ja viiden elementin teoria

vesihevonen

Hevosesi on VESI, jos se on hyväluustoinen ja sujuvaliikkeinen luonnonlapsi, jonka silmänurkassa asuu pelko, joka pakottaa tarpeen tullen pakenemaan paikalta tai hyökkäämään kohti.

puuhevonen

Hevosesi on PUU, jos se on määrätietoinen ja itsevarma johtaja, joka tietää mitä tekee. Ahkerana työjuhtana ja voimakkaan kilpailuvietin ansiosta se venyy loistaviin suorituksiin.

tulihevonen

Hevosesi on TULI, jos se on iloinen, seurallinen ja leikkisä bilehile sekä yleisöä rakastava ja huomionkipeä missi. Se on leikkisä hihannäprääjä, joka tulee iloisesti tervehtimään jopa liiankin tykö.

maahevonen

Hevosesi on MAA, jos se on luotettava ja huolehtiva pullantuoksuinen äiti, joka mussuttaa stressiinsä lohturuokaa.

metallihevonen

Hevosesi on METALLI, jos se on täsmällinen ja kohtelias aristokraatti, joka pitää rajat ja rutiinit arvossaan.

Lue lisää Viiden elementin teoriasta…

Lisätietoa hevosshiatsusta